Милиардер иска освобождаване по обвинения в сексуална експлоатация срещу 77 млн. долара

/ БГНЕС

Джефри Епщайн иска да бъде освободен срещу гаранция от 77 милиона долара по случая с трафик на хора за сексуална експлоатация, информира Euronews.

Искането бе направено в съдебни документи, подадени три дни, след като федералните прокурори в Ню Йорк поискаха Епщайн да остане зад решетките, без да се обвързва с обвиненията, че през 2002 г. и 2005 г. примамва десетки непълнолетни момичета в Ню Йорк и Флорида.

"Правителството се опитва да върне в Америка роденият в Ню Йорк американски жител на основа на остарели твърдения, за които той вече е осъден и наказан", пишат адвокатите на Епщайн.

Американски милиардер и сексуален престъпник бе арестуван на летището в Ню Йорк

Нюйоркските прокурори обвиниха 66-годишния Епщайн в трафик на секс и конспирация за повече от десетилетие, след като подписва спорна сделка през 2007 г., която му позволява да избегне федерални обвинения, че е злоупотребил с няколко непълнолетни момичета. В крайна сметка Епщайн се призна за виновен, че склонявал непълнолетни към проституция и излежа 13-месечна присъда в затвора във Флорида.

В съдебните си документи адвокатите на Епщайн предлагат задълженията му да бъдат обезпечени с ипотека на имението му в Манхатън, което се оценява на 77 милиона долара. Те твърдят още, че частният му самолет може да бъде заложен като гаранция.

Според неговите адвокати, "поведението му през последните 14 години доказва, че при него няма риск от възможност за бягство и не представлява заплаха за безопасността на общността".ООН: Търговията с хора си остава до голяма степен ненаказано престъпление

Епщайн беше арестуван в събота вечер в района на Ню Йорк във връзка с обвиненията, предявени от федералната прокуратура. Епщайн е бил задържан на летището в Ню Джърси, след като личният му самолет е излетял от Париж. Според канала, апартаментът му в Ню Йорк е бил обискиран.

През 2007 и 2008 г. Епщайн е обвинен в злоупотреба с малолетни. Тогава по време на разследването беше установено, че Епщайн е плащал на непълнолетни момичета за интимни услуги, а също така се предполага, че е предоставял услугите на тези момичета и на други хора. Въпреки това, обвиненията срещу Епщайн, благодарение на адвокатите му, са намалени на по-малки, след като той се признава за виновен за сексуални престъпления и излежава 13 месеца затвор.

БГНЕС