Лондон
Лондон / Gettyimages.com
Мерките за сигурност във Великобритания ще бъдат засилени през идните дни, заяви командващият звеното за борба с тероризма към Скотланд ярд Марк Роули, цитиран от Асошиейтед прес.

Лондон
Gettyimages.com

Допълнителни въоръжени полицаи ще патрулират улиците, а по разследването на вчерашното нападение работят стотици служители на силите на реда, добави Роули. Той съобщи, че загиналият полицай е 48-годишният Кийт Палмър, намушкан пред входа на британския парламент. Четирима са убитите в нападението в Лондон, ранените са 29.

Лондон
Gettyimages.com

Британската полиция извърши арести в Бирмингам

Властите смятат, че са определили самоличността на нападателя, но няма да я разкрият, докато следствието продължава, добави Роули.

Лондон
Gettyimages.com

Пострадалите френски тийнейджъри са от гимназия "Сен Жозеф" в бретонския град Конкарно, потвърди френското външно министерство.

Лондон
Gettyimages.com

Румънското външно министерство също потвърди, че са пострадали двама румънски туристи. Външното министерство на Южна Корея заяви, че пострадалите петима южнокорейски туристи са на възраст между 50 и 70 години.

Реакции след нападението в Лондон


Британската полиция смята, че нападателят е действал сам и е бил "вдъхновен от международния тероризъм", предаде Асошиейтед прес.

ЛОНДОН
Gettyimages.com

Претърсeни са 6 адреса, арестувани са 7 души във връзка с разследването. Същевременно Британският антитерористичен шеф каза, че няма информация за
допълнителна терористична заплаха.
БТА