Малко дете е убито при обстрел в Източна Украйна
Малко дете е убито при обстрел в Източна Украйна / БГНЕС

Малко дете е убито и най-малко трима цивилни са ранени през последното денонощие в Източна Украйна, където избухна насилие през последните дни. Това заяви пред Франс прес Едуард Басурин от т. нар. министерство на отбраната на самопровъзгласената Донецка народна република.

Басурин съобщи за убито бебе и трима ранени възрастни вчера при обстрел на селището Телманово на 60 километра от Донецк. За загинало четиригодишно дете и четирима възрастни, ранени при обстрел на Телманово от украински сили с реактивни системи за залпов огън "Град", съобщи Сергей Иванов, оглавяващ администрацията на Телмановски район, цитиран от ТАСС. Според Донецката агенция за новини Иванов е информирал за трима ранени, уточнява ТАСС.

При атаката четиригодишният Иван Нестерчук играел на детска площадка с други деца. Наблизо избухнал снаряд, парче от който проникнало в гърдите на детето, починало по-късно в болницата. По думите на Иванов сред ранените има и възрастна жена, оцеляла по чудо при пряко попадение на снаряд в кухнята й. Обстрелът е засегнал според него училищен стадион, жилищен квартал и частни предприятия, повредил е комуналната инфраструктура в Телманово, добавя ТАСС.

Сепаратистките власти съобщиха, че през изтеклото денонощие украинските сили са обстреляли позициите им 46 пъти. Осведомителната им агенция информира, че са пострадали 16 селища.

Прозападните украински войски заявиха, че ситуацията в зоната на конфликта остава нестабилна, допълва Франс прес.

Източник: БТА