/ БГНЕС
Русия трябва да продължи военното си настъпление, за да "освободи" цяла Украйна и да превземе Киев. това заяви лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин в петък, предаде Франс прес.

"Смятам, че би било правилно... (да се освободи) цялата територия на Украйна. Бих казал, да се освободи цялата територия на Украйна и безусловно руския град Киев, включително и Западна Украйна. Това ще позволи да не се прехвърли сложната отговорност на следващото поколение. Защото сега можем да спрем някъде в освобождаването, да прехвърлим всичко най-сложно може би на следващото поколение. Правилно ли ще бъде това? Мисля, че не. Затова ако се замислим, на освобождаване подлежи цяла Украйна", каза Пушилин в кулоарите на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Започвайки инвазията си в Украйна на 24 февруари, Русия първоначално се опита да превземе Киев, но съпротивата на украинските сили я принуди да отстъпи. Оттогава Москва е съсредоточила настъплението си в Източна Украйна, в региона на Донбас, където се намират двете самопровъзгласили се Донецка и Луганска народни републики, чиято независимост руският президент Владимир Путин призна преди да започне инвазията си в Украйна.
БТА