/ ThinkStock/Getty Images
Либия се надява, че Русия ще помогне за укрепването на мира и сигурността в Либия и в Африка. Това заяви днес премиерът на либийското правителство на националното съгласие Файез Сарадж пред срещата на върха Русия-Африка, предаде ТАСС.

"Русия поддържа Африка и материално, и политически. Надявам се, че приетите на този форум решени ще спомогнат за развитието на нашите отношения и на развитието на Африка, каза Сарадж. "Разчитаме на вашата помощ и подкрепа за укрепването на мира и сигурността на нашия континент и в нашата страна", добави ръководителят на международно признатото правителство на Либия.

Русия договори минни проекти в Африка

Руският президент Владимир Путин окачестви като следствие от "безотговорната политика" на някои страни сегашното положение в Либия с два центъра на изпълнителната власт. "Ние внимателно и с голяма тревога следим събитията, които се развиват във вашата страна. Смятам, че те са резултат от безотговорната политика на редица държави, които действаха в Либия в нарушение на международното право и навремето изопачиха съответната резолюция на Съвета за сигурност към ООН, каза Путин по повод изявлението на Сарадж.