/ / Gulliver/Getty Images
Фондът, поддържан от Леонардо Ди Каприо, обещава 5 милиона долара помощ за борба с амазонските пожари, съобщи Фокс Нюз.

Продължава борбата с огнената стихия в Амазония

Леонардо Ди Каприо се присъедини към други филантропи, като обеща 5 милиона долара чрез своята екологична фондация, за да помогне на Амазонка, тъй като в региона продължават да горят катастрофални пожари.

Лео ди Каприо и Камила Мороне също избраха Италия за лятото (СНИМКИ)

44-годишният актьор обяви вчера, че Earth Alliance, организация, която той сформира миналия месец със съпругата на Стив Джобс - Лорън Пауъл и Брайън Шет, е създал извънреден горски фонд за Амазонка.
В допълнение към обещанието си за 5 милиона долара, алиансът също търси дарения за подпомагане на възстановяването на бразилската тропическа гора, която активистите наричат „белите дробове на планетата“.

Зад пожарите в Амазония стои световният апетит за бразилско говеждо и бразилска соя

Ди Каприо заяви, че фондът ще "съсредоточи критични ресурси" за коренните и местните общности, работещи за защита на Амазонка срещу появата на диви пожари.
Средствата ще бъдат разпределени между пет местни групи, работещи за борба с проблема: Instituto Associacao Floresta Protegida, Координация на коренните организации на бразилската Амазонка, Instituto Kabu, Instituto Raoni и Instituto Socioambiental.

Рекорд: Стотици нови пожари са пламнали в Бразилия

Близо 40 000 пожара унищожават тропическите гори на Амазонка в Бразилия, най-новото огнище в сезона на свръхактивни пожари, който тази година е изгорил 1330 квадратни мили от тропическите гори. Бразилските федерални експерти отчитат рекорден брой пожари в цялата страна през тази година.

Камила Мороне - последната любов на Леонардо ди Каприо (СНИМКИ)

Природозащитниците предполагат, че много от амазонските пожари първоначално са били предизвикани заради дърводобива и от животновъди, използващи метод, известен като "нарязване и изгаряне", за да освободят земя за селскостопански дейности.

Звездата от „Титаник” и „Имало едно време в Холивуд“ е откровен защитник на околната среда и активно използва социалните медии, за да алармира за последиците от изменението на климата.
БГНЕС