/ iStock/Getty Images
"Властите в Китай разрешиха да бъдат ваксинирани срещу коронавируса деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст". Това съобщи на брифинг говорителят на здравното ведомство Цуй Ган, предаде ТАСС.

Великобритания одобри ваксината на Pfizer за деца между 12 и 15 години

В момента на ваксинация подлежат най-вече хора от 18-годишна възраст нагоре, но съответните държавни агенции вече одобриха за спешно използване инактивирани ваксини, с които да се имунизират хора на възраст от 3 до 17 години, посочи Цуй Ган.

По думите му, правителството е организирало експертна група, която да разработи политика за ваксиниране на деца и юноши. По последни официални данни по време на масовата имунизация в Китай, започнала на 15 декември, са поставени досега над 845 милиона инжекции с ваксина. 622 милиона човека в страната с население от около 1,4 милиарда души са получили поне по една доза.

Румъния започва ваксинация срещу COVID-19 на деца над 12 години

Широко се използват препаратите на местните компании Синовак и Синофарм. Китайските здравни власти съобщиха днес за 22 нови случая срещу 21 на 10 юни. Девет от тях са местни случаи - повече от вчерашните шест, информира Ройтерс. Всички нови местни случаи са установени в южната провинция Гуандун.   
БТА