Кевин Спейси
Кевин Спейси / БГНЕС
Актьорът Кевин Спейси получи официално обвинение и трябва да не влиза в контакт с младежа, който го обвини в сексуално посегателство в масачузетски бар, станало през 2016 година, съобщава Асошиейтед прес.
 
Кевин Спейси се яви пред районния съд на Нантъкет, курортен остров в щата Масачузетс, където са се разиграли събитията. Съдията Томас Барнет постанови Спейси да бъде оставен на свобода под гаранция и насрочи следващото изслушване по делото за 4 март. Спейси не е длъжен да се яви в съда, но трябва да бъде на разположение чрез телефонна връзка.

Жертва на Кевин Спейси успял да заснеме актьора как бърка в панталона му
 
Съдия Барнет удовлетвори иска на защитниците на Спейси да бъдат съхранени данните от мобилния телефон на тъжителя шест месеца след предполагаемото нападение. Според адвокат Алън Джаксън в тях може да се съдържа информация, оневиняваща актьора.
 
На делото беше даден ход, след като бивша телевизионна водеща от Бостън обвини през 2017 г. Кевин Спейси, че е посегнал сексуално на сина й в "Клуб кар", където работел. Адвокат Джаксън съзря пукнатини в делото, като изтъкна, че тийнейджърът не е съобщил веднага за случилото се.

Кевин Спейси с първо обръщение след обвиненията в сексуален тормоз (ВИДЕО)
 
Ако бъде признат за виновен, Спейси го очаква присъда до пет години затвор. Той и адвокатите му ще пледират, че е невинен.
 
Защитата на потърпевшия от своя страна държи случаят с младежа да послужи за пример, така че и други жертви на сексуални посегателства да свидетелстват открито за тях.
 
Това е първото криминално дело, гледано срещу 59-годишния Кевин Спейси, след като и други обвинения за непристойно сексуално поведения бяха повдигнати срещу него от 2017 година насам.
 
Телевизионната водеща Хедър Ънрю заяви пред медиите през ноември 2017 година, че Спейси е напил сина й и го е хванал за гениталиите по време на инцидента. Тийнейджърът избягал от ресторанта, когато актьорът отишъл до тоалетната.

Мексикански актьор: Много млади мъже имат „истории с Кевин Спейси“
БТА