Кевин Спейси
Кевин Спейси / БГНЕС, архив
Американският актьор Кевин Спейси се обърна към обществеността за пръв път след обвиненията в сексуален тормоз. Във видеото, озаглавено "Нека бъда Франк", публикувано в YouTube, той се появява в образа на своя герой Франк Ъндърууд от телевизионния сериал "Къща от карти".
 
Актьорът изрази увереност, че зрителите искат неговото завръщане, въпреки факта, че "някои вярват на всичко" и подкрепят обвиненията срещу него.
 
Ново обвинение срещу Кевин Спейси за сексуално посегателство

Гръмкият скандал около Спейси избухна след като колегата му Антъни Рап разказа, че пияният актьор се е опитал да го съблазни, когато е бил на 14 години. Спейси от своя страна заяви, че не си спомня за такъв инцидент, но все пак поднесе своите извинения.
 


Впоследствие мексиканският актьор Роберто Кавазос също съобщи, че е бил жертва на сексуален тормоз от страна на Спейси и познава много други хора, които са били в подобна ситуация.
 
Мексикански актьор: Много млади мъже имат „истории с Кевин Спейси“

В момента броят на хората, съобщили за тормоз от страна на Спейси, е достигнал няколко десетки души. Делата срещу актьора са в процес на разглеждане от правоприлагащите органи на САЩ и Великобритания, по-специално - едно, ръководено от окръжния прокурор на Лос Анджелис и още три - от Скотланд Ярд.
 
На фона на скандала Нетфликс официално потвърди смъртта на героя на Спейси, президента на САЩ Франк Ъндърууд в последния сезон на сериала "Къща от карти".

Кевин Спейси призна, че е гей и се извини за сексуално посегателство над актьор

"Къща от карти" е римейк на едноименния британски телевизионен сериал. Главният герой е измислен американски политик - Франк Ъндърууд. Според сюжета за рекордно кратко време той стига от конгресмен до американски президент, използвайки интриги и убийства.
БГНЕС