Тръмп и Мей
Тръмп и Мей / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази подкрепа за излизането на Великобритания от ЕС и каза, че след това Вашингтон и Лондон ще могат да сключат "феноменална търговска сделка", предаде Ройтерс.

САЩ подготвя важно търговско споразумение с Великобритания след Брекзит (ВИДЕО)
 
Мисля, че Брекзит ще се случи, и той трябва да се случи, заяви Тръмп на съвместна пресконференция с британската премиерка Тереза Мей. Той изрази увереност, че САЩ и Великобритания могат да сключат "феноменална търговска сделка" след Брекзит.
 
Съюзът между САЩ и Великобритания е най-великият, който светът някога е виждал, каза Тръмп.

Тръмп в Англия: Основна тема за британския и американския печат

Доналд Тръмп и Тереза Мей говориха на съвместна пресконференция, след като британската премиерка прие американския президент в резиденцията си в Лондон
Gulliver/Getty Images

Американският президент заяви, че лидерът на лейбъристката опозиция във Великобритания Джереми Корбин е поискал среща с него, но той е отказал. Тръмп нарече Корбин "до известна степен негативна сила".
 
САЩ и Великобритания са решени да не позволят на Иран да се сдобие с ядрено оръжие, даде да се разбере американският президент. Той отново призова съюзниците от НАТО да увеличат разходите си за отбрана.

Мелания Тръмп: Елегантна и впечатляваща в бяло (СНИМКИ)
 
Тереза Мей похвали "скъпоценната и дълбока" специална връзка между САЩ и Великобритания. В същото време Мей призна за различия с Тръмп за климатичните промени и Иран, предаде Асошиейтед прес. Агенцията припомня, че Великобритания продължава да подкрепя Парижкото споразумение за ограничаване на глобалното затопляне, от което Тръмп изтегли Съединените щати. Лондон продължава да поддържа и международната сделка за иранската ядрена програма, която бе отхвърлена от американския президент.
 
"Сътрудничеството и компромисът са основата на силните съюзи", каза Мей на Тръмп. Двамата говориха на съвместна пресконференция, след като британската премиерка прие американския президент в резиденцията си в Лондон.

Тръмп и Мей
Gulliver/Getty Images

БТА