/ БГНЕС
Израелски военни убиха петима палестинци въоръжени бойци в бежански лагер близо до град Йерихон на окупирания Западен бряг на река Йордан тази сутрин, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на израелските сили за сигурност.

Операцията е била насочена срещу бойци на ислямисткото движение Хамас, заподозрени за опит за нападение на 28 януари срещу ресторант в близкото еврейското селище Веред Йерихон, също на Западния бряг, съобщи по-рано израелската армия в комюнике, цитирано от Ройтерс. Атаката се провалила, тъй като оръжието засякло.
 


Сегашният период е един от най-смъртоносните в израелско-палестинския конфликт през последните години. Днешната операция на израелската армия вероятно ще засили още повече напрежението, отбелязва АП.

От палестинското министерство на здравеопазването само потвърдиха за трима ранени, един от които е в критично състояние.

Движението Хамас каза, че са били убити бойци на военното му крило, но не уточни техния брой, и се закани да отмъсти за смъртта им.
Николай Станоев/БТА