/ iStock
След България, и Израел предупреди гражданите си да напуснат в най-кратки срокове Приднестровската Молдовска република във връзка със ситуацията в сферата на сигурността и ограничените възможности на израелските дипломати да им окажат помощ. Това се казва в изявление на пресслужбата на Министерството на външните работи на еврейската държава, цитирано от световните агенции.

„Поради влошаващата се ситуация със сигурността в Приднестровието и поради ограничения капацитет на израелското министерство на външните работи да оказва помощ на живеещите там израелски граждани, на израелците се препоръчва да напуснат Приднестровието възможно най-скоро“, се казва в документа. „Освен това Министерството на външните работи призовава израелските граждани, които планират да пристигнат в Приднестровието в близко бъдеще, временно да отменят подобни пътувания“, добавят от пресслужбата.

Във вторник сутринта в Приднестровието неизвестни взривиха две антени на регионалния радиоцентър в село Маяк, Григориополска област. В понеделник сградата на Министерството на държавната сигурност в Тираспол беше обстрелвана от ръчни гранатомети, нападнато беше и военно поделение край село Паркани.

В Приднестровието се намира един от най-големите военни складове в света, останал там след разпадането на СССР през 1991 година.