/ БТА
Взрив разтърси днес южния квартал Дахиех на столицата на Ливан Бейрут, известен като бастион на ливанското шиитско движение "Хизбула", предаде Ройтерс. Агенцията допълва, като се позовава на ливански държавни медии, че израелски дрон е атакувал офис на палестинската радикална групировка "Хамас" в Дахиех. При удара е бил ликвидиран заместник-ръководителят на "Хамас" Салех ал Арури, допълва Ройтерс, като се позовава на ливанската проиранска телевизия "Ал Маядин".

Хагари: Войната в Газа ще продължи през цялата 2024 година

"Хамас" потвърди, че неговият заместник-ръководител е бил убит при израелски удар в Бейрут, като съобщението беше разпространено от медиите на движението, предаде Франс прес.

"Мъченическа смърт застигна заместник-председателя на политическото бюро на "Хамас", шейх Салех ал Арури, при ционистки удар в Бейрут", посочи движението в съобщение, излъчено от официалния му канал, телевизия "Ал Акса", и други негови медии.

Ливанската новинарска агенция ННА съобщава само за четирима убити при експлозията, сред които високопоставен палестински представител.

С началото на войната между Израел и "Хамас" на 7 октомври миналата година започна честа размяна на огън на северната израелска граница между въоръжените сили на Тел Авив и "Хизбула". 

В последно време йеменските бунтовници хуси извършват нападения над търговски кораби в Червено море, в които виждат връзка с Израел, също в знак на солидарност с "Хамас".
Иво Тасев, БТА