/ iStock/Getty Images
Жена от израелско-френски произход, която е била сред десетките хора, взети за заложници от бойците на "Хамас", описа как се е страхувала да не бъде изнасилена от въоръжения мъж, който денонощно я е пазил в своя дом, където е живял със съпругата и децата си в Газа, предаде Ройтерс.

Двадесет и една годишната Мия Шем беше освободена в края на ноември по силата на вече прекратеното примирие между Израел и "Хамас" и попадна в заглавията на вестниците, докато беше в плен, след като палестинците публикуваха видеозапис, на който се вижда как е лекувана от рана от куршум в ръката.

В интервю за израелската телевизия Шем разказва, че на 7 октомври е танцувала на парти в близост до границата с Газа, когато нахлулите бойци на "Хамас" са убили стотици хора. Тя се опитала да избяга, но по колата ѝ било стреляно. След като била ранена, тя се предала.

"Трябваше да решавам мигновено - дали да остана на място и да изгоря до смърт, или да тръгна с него", казва тя пред Канал 13, визирайки въоръжения мъж, който я сграбчил, когато тя излязла от пламъците на колата.

Телата на петима израелски заложници са открити в мрежата от тунели в ивицата Газа

Отведена в ивицата Газа с пикап, Шем казва, че е била държана в стая в продължение на три дни, докато ръката ѝ е била поставена в примитивна шина. След това е била отведена в дома на въоръжен мъж от "Хамас", който по думите ѝ е стоял на пост до леглото ѝ.

"(Бях) затворена в тъмна стая, не ми беше позволено да говоря, не ми беше позволено да ме виждат, да ме чуват, бях скрита. Има един терорист, който те гледа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, гледа и те изнасилва с поглед", каза тя.

"Страх ме бе да не бъда изнасилена, да не умра ... Бях уплашена", каза тя и добави, че присъствието на съпругата му в къщата ѝ е дало известно успокоение, въпреки че жената се е отнасяла с нея враждебно. "Жена му беше в друга стаята с децата. Това беше единствената причина той да не ме изнасили", казва Шем.

"Хамас" отрича твърденията за сексуално насилие над израелски пленници от страна на своите въоръжени лица.
Любомир Мартинов/БТА