/ БГНЕС
Изборният щаб на американския президент Доналд Тръмп и неговият съвместен фонд с Националния комитет на Републиканската партия са похарчили 65 милиона долара за предизборна кампания в YouTube, съобщи "Политико".

Тръмп измисли ново прозвище на Байдън - невидим

Съперникът на републиканеца, кандидатът за президент на Демократическата партия Джоузеф Байдън, на свой ред е похарчил 33 милиона долара за реклама във видео хостинга и в търсачката на Google.

Щабът на Тръмп е отпуснал приблизително същата сума за кампанията само в YouTube от юли. Американската компания Google, която е собственик на YouTube, не съобщи за вестника за какъв срок става дума, говорейки за предизборната кампания като цяло.

В същото време, както обяснява „Политико“, демократите публикуват конвенционални реклами във видео хостинга, докато щабът на Тръмп използва портала като свое „тайно оръжие“.

Републиканците публикуват аналитични програми, предавания, телевизионни новини и президентски изявления. Ако през 2016 г. Тръмп, благодарение на Фейсбук, успя да спечели предимство пред бившия държавен секретар Хилари Клинтън, сега той залага силно на YouTube, смята изданието.

Тръмп се подигра на Байдън при посещение на боен кораб (ВИДЕО)

Така през август щабът на президента е публикувал около 900 видеоклипа, а щабът на Байдън - малко над 100. Освен това каналът на републиканеца изпреварва сериозно конкурента си както по брой абонати, така и по брой гледания.

Както вестникът напомня, самият портал е проектиран по такъв начин, че е по-вероятно на потребителите да бъде препоръчан канал, който редовно актуализира съдържанието си. В същото време през 2016 г. Тръмп е похарчил 10 милиона долара за реклама в YouTube.

Според последните данни на политическия портал Real Clear Politics бившият вицепрезидент Байдън изпреварва настоящия американски лидер със средно 6,9 процентни пункта сред избирателите.

Освен това Байдън води в почти всички "колебаещи се щати", където популярността на демократичния и републиканския кандидати традиционно е приблизително равна.

59-те президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември.
БГНЕС