/ iStock/Getty Images
След преброяване на повече от половината от бюлетините от изборите в Косово, резултатите показват, че кметове са избрани в 19 общини на първия тур, пише "Косев".

Резултатите, публикувани досега на уебсайта на Централната избирателна комисия, Дечани, Качаник, Южна Митровица, Лепосавич, Липлян, Ново Брдо, Обилич, Печ, Србица, Щтрпце, Сува Река, Урошевац, Зубин Поток, Звечан, Генерал Янкович, Партеш и Северна Митровица ще решат въпроса за кмет, съобщава "Косев", позовавайки се на "Газета експрес".

От 19 общини, в които според резултатите до момента няма да има втори тур, Движение „Самоопределение“ не печели в нито една от тях.

Според резултатите, в общините, където не се очаква втори тур, Демократическата партия на Косово (ДПК) води пред другите албански партии - първи са в Урошевац, Южна Митровица, Србица, Качаник и Генерал Янкович.

В същото време, според резултатите до момента, Демократичният съюз на Косово (ДСК) ще спечели без балотаж в Печ и Липлян, а Алиансът за бъдещето на Косово (AБK) ще спечели в Дечани и Сува Река.

Кандидатите от Сръбска листа снощи обявиха победа във всичките десет общини със сръбско мнозинство на местните избори в Косово. 
БГНЕС