/ Gulliver/Getty Images
Тормозът над жени е явление, към което не бива да има никаква търпимост, заяви дъщерята на американския президент Иванка Тръмп на международен форум в Токио, посветен на жените.

Иванка Тръмп става държавен служител, но без заплата

Твърде често в отношението към жените на работното им липсва полагащото им се уважение, често има прояви, включително упражняване на тормоз, към който не бива да има никаква търпимост, заяви Иванка Тръмп в реч за участието на жените в икономическия живот, съобщиха Франс прес и ДПА.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Дъщерята на президента на САЩ говори в момент, когато въпросът за сексуалния тормоз над жени е централна тема в новините по света след шумния скандал с американския кинопродуцент Харви Уайнстийн, обвинен в изнасилвания, сексуални посегателства и сексуален тормоз.

„Първата дъщеря“ Иванка Тръмп на 36 години (СНИМКИ)

Той отприщи вълна от обвинения срещу холивудски знаменитости, че са се възползвали от влиянието си, за да упражняват безнаказано тормоз над жени. Самият Доналд Тръмп беше обвинен по време на президентската кампания през 2016 г. от няколко жени в сексуален тормоз.

Тръмп е най-често съденият президент в историята на САЩ

По онова време негов говорител нарече твърденията "измислица", но публикуван през октомври 2016 г. аудиозапис на Тръмп от 2005 г., показа, че той се хвали как е успял да се измъкне, след като се държал неприлично с жени. По-късно той се извини за коментарите си и заяви, че който го познава, знае, че той не е такъв човек.

"Форбс" обяви най-влиятелните жени в политиката, Иванка Тръмп с дебют в класацията (СНИМКИ)

Иванка Тръмп говори в Токио два дни преди пристигането на баща й в Япония, откъдето започва 10-дневната му азиатска обиколка. Днес Иванка Тръмп ще се срещне с японския премиер Шиндзо Абе.
БТА