„Аз съм отново в Страсбург, но вече не се разхождам със семейството си. Тук съм, за да се обърна чрез вас към цяла Европа“, каза съпругата на руския опозиционер.

Навалная припомни, че вече са минали две години откакто Путин разгърна своята агресивна война срещу Украйна.

„Минаха две години, много изтощение, много кръв, разочарование, Путин си стои още там. Пари, оръжие, санкции - нищо не помага Светът се успокои, всички свикнаха с войната. Хората си казват, ще трябва все някога да се разберат с Путин. И тогава Путин уби мъжа ми - Алексей Навални. Той бе изтезаван три години, бе затворен в една малка бетонна килия, бяха му забранени свиждания и телефонни разговори И след това го убиха, след това се гавриха с тялото му, с майка му. Целта беше отново да се покаже, че Путин е способен на всичко. С него не могат да се водят преговори“, каза Навалная.

„У мнозина остава чувството, че у дома си Путин не може да бъде разгромен. Но Навални успя да вдъхнови милиони със своите идеи. Как успя? Винаги си фантазираше, експериментираше, винаги имаше нови идеи за всичко, но особено в политиката. Дори в Гулаг на Путин Алексей успяваше да измисля идеи, от които паника обземаше Кремъл. Винаги беше борец".

"Ако искате да сразите Путин, трябва да сте изобретателни. Не можете да направите нищо на Путин като приемете една резолюция повече или още една санкция. Не можете да го разгромите като си мислите, че той е човек, който има съвест или морал.  Нямате пред себе си политик, а кръвожадно чудовище. И Алексей отдавна го разбра".

Юлия Навалная към Путин: Изтезавахте Алексей приживе и продължавате да го изтезавате и сега (ВИДЕО)

„Има милиони руснаци, които са против войната, против Путин, против злото, което той носи, тях не трябва да преследвате, трябва да работите с тях, с нас. Путин трябва да отговаря за това, което стори на страната ми, трябва да отговаря за това, което стори на една съседна мирна страна, трябва да отговаря за всичко, което стори на Алексей.

"Съпругът ми никога няма да види Русия на бъдещето, ние обаче трябва да я видим. И аз ще се постарая да сбъдна неговата мечта“, каза още Навалная.