/ iStock/Getty Images
Новите случаи на коронавирус в Италия през последното денонощие са 19 143 - с близо три хиляди повече от предходното, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Строги мерки в Европа срещу разпространението на COVID-19 (ВИДЕО)

В страната вчера са били извършени рекорден брой тестове - над 182 хиляди
. Максимален ръст на инфектираните за 24 часа от началото на пандемията е регистриран във всички региони. Близо 5000 са новозаразените в северната област Ломбардия.

За последното денонощие в Италия са починали 91 човека след усложнения, свързани със заболяването Ковид-19, причинявано от новия коронавирус. Общият брой на заразените в страната е 484 869, от които 261 808 са се възстановили, а 37 059 са починали. В момента в болница пребивават над 10 500 човека, от които 1049 са в интензивно отделение, съобщи ТАСС.

Италия с рекорден брой заразени от началото на пандемията

В южната област Кампания, с главен град Неапол, също има рекорден от началото на пандемията денонощен ръст на заразените - 2280, предаде ДПА. Вчера новите случаи в региона а били 1541.

Областният управител Винченцо Де Лука написа в "Туитър", че обмисля "затваряне на всичко" в Кампания "за един месец или 40 дни". "Ние сме в трудна, но не трагична ситуация. До трагедията обаче има (само) една стъпка", заяви той.

Според италианската агенция АНСА, позоваваща се на източници от регионалните власти, указът за локдаун в Кампания ще бъде издаден утре или вдругиден.

Абсолютен рекорд на заразени в Италия, Рим въвежда вечерен час

Властите в столицата Рим обявиха затваряне през уикенда от 21:00 часа до полунощ на най-оживените места на открито. Подобни ограничения са наложени и в други градове, сред които Торино, Генуа и Палермо. 
БТА