Очаква се днес испански съд да гледа мярката на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Вчера изтекоха 72 часа от тяхното задържане.
 
Кога ще екстрадират Ветко и Маринела Арабаджиеви у нас? (ВИДЕО)

Арабаджиеви бяха задържани в края на миналата седмица от испанските власти. Те бяха издирвани от септември 2018 година с европейска заповед за арест. Заедно с тях беше арестуван и Георги Семерджиев, който ги е приютил.

Дали двамата ще бъдат екстрадирани у нас ще реши Специализираният съд в Барселона.
 
Вилата, в която са се укривали Ветко и Маринела Арабаджиеви в Испания (ВИДЕО)

Съпрузите бяха обявени за издирване по света и у нас от септември м.г. През декември снимките на издирваните хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха публикувани в общия сайт на Интерпол. До преди това снимките им бяха достъпни само за служители на Интерпол.

В четвъртък - 7 март, стана ясно, че обявените за издирване Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани в Испания. За тях има издадена европейска заповед за арест и европейска заповед за разследване. Те са обвинени задочно за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Наказателният съд е запорирал цялото имущество на семейство Арабаджиеви

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. При спецакция на 1 септември м.г. бяха задържани десет души. Обвинения бяха повдигнати на шестима. Сред тях е и Вълчо - синът на Арабаджиев.