България иска екстрадирането на фамилия Арабаджиеви от Испания. Ветко и съпругата му Маринела бяха задържани в луксозна къща близо до Барселона. В рамките на вчерашния ден българската прокуратура е успяла да изпрати всички необходими за екстрадирането на Арабаджиеви документи. На процедурата е даден ход. Техният домакин - Георги Семерджиев ще бъде разследван за лично укривателство. Къщата, в която бяха задържани Арабаджиеви, е закупена през 2016 г. от Семерджиев, по прякор Жоро Шопа.
 
Екип на NOVA успя да разговаря с човекът, продал къщата на Семерджиев:
 
„Той купи къщата. Свърза се със съпругата ми, купи я на 27 юни 2016 г. Казва се Георги. Преди няколко дни беше тук с кучето си. Не знам с какво се занимава. Каза ми, че е имал ресторант“, каза той и отрече да е виждал Арабаджиеви с Георги.

Вилата, в която са се укривали Ветко и Маринела Арабаджиеви в Испания (ВИДЕО)
 
За момента остава неясно защо швейцарските власти се отказаха от искането си за екстрадиция на Семерджиев.
 
„Той е дясната ръка на Брендо. Те са от Тополовград, приятели са от деца. В това градче вкараха т.нар. бизнес на бързите пари. Много мулета от тази град бяха задържани да пренасят огромни суми между България и различни държави в Западна Европа. Всичко това е във връзка с тази огромна кокаинова афера, тъй като ставаше въпрос за тонове наркотици и за печалби от стотици милиони евро“, обясни разследващият журналист Слави Ангелов.

Прокуратурата ще разследва Георги Семерджиев за укриването на Ветко и Маринела Арабаджиеви
 
Оттук нататък предстои процедура по екстрадиция.

Испанският съд трябва да насрочи първото заседание по делото.

Кога ще екстрадират Ветко и Маринела Арабаджиеви у нас? (ВИДЕО)
nova.bg