/ iStock/Getty Images
Под мотото „За откраднатото детство“ късно днес следобед в Тирана, Дуръс и Вльора бяха проведени протестни демонстрации с участието на хиляди граждани, предимно жени, придружени от дъщерите им.

Беларус трябва да махне смъртното наказание, за да стане член на Съвета на Европа

Протестите са предизвикани от разкриването на сексуално насилие над 15-годишна ученичка от 65-годишен училищен пазач.
Подсъдимият, освен че е вършил престъпленията си с принуда и заплахи, позволил момичето да стане жертва на групово изнасилване.

В протестите участваха бевши и настоящи депутати, популярни певци и артисти. Участниците носеха плакати с надпис „Смърт на педофилите“ и „Искаме справедливост“. По-рано на днешното пленарно заседание депутатът Уолтери призова за връщане на смъртното наказание в Албания, като добави, че „който докосне дете, трябва да бъде обесен в центъра на града“.

Изпълниха нова смъртна присъда в САЩ

„Който докосне дете трябва да бъде обесен, да се върне смъртното наказание, апелирам да започне инициатива за това и да се промени наказателния кодекс. Педофилът трябва да бъде обесен в центъра на града”, каза той от парламентарната трибуна.

В Албания, според протестиращите, 12 на сто от децата са сексуално тормозени, а пет на сто стават жертви на изнасилвания.
БГНЕС, МИА