/ БГНЕС
Интерпол е издал по искане на Турция заповед за задържане за 20 саудитски граждани, заподозрени за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, съобщава в."Дейли сабах".
 
Според вестника заподозрените, за които е издадена заповед за задържане, са членове на така наречения екип за екзекуция, който се е върнал в Саудитска Арабия след убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври 2018 г. Издаването на "червена бюлетина" на Интерпол означава, че заподозрените ще бъдат издирвани за арест в целия свят.

Ердоган: Турция не е разкрила всичко, което знае за убийството на Хашоги
 
Турските власти обвиняват заподозрените, че са пристигнали в Турция за извършване на убийството на Хашоги. Заподозрените включват и група, която е отговаряла за разчленяване на тялото на убития журналист.
 
Службата на прессъветника на турското министерство на правосъдието е съобщила в Туитър, че Турция е поискала на 15 ноември 2018 г. и на 21 декември 2018 г. издаване на червена бюлетина съответно за 18 и за двама души, заподозрени във връзка с убийството на Хашоги, съобщава турският телевизионен канал НТВ. От службата посочват, че въз основа на искането на Турция, Главният секретариат на Интерпол е издал на 1 март 2019 г. червена бюлетина.

ООН: Убийството на журналиста Джамал Хашоги е било планирано
 
Журналистът Джамал Хашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит от саудитски агенти при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Останките му все още не са намерени.
 
Смята се, че след убийството, тялото на журналиста е било разчленено и унищожено.
БТА