/ Gulliver/Getty Images
Принц Хари е принуден да отложи полета за Канада, където се намират съпругата му Меган и синът им Арчи, заради нова серия разговори с Двореца в понеделник, пише Daily Mail.

Херцогът на Съсекс се оказа в безизходица, след като по време на срещата на върха на кралското семейство, кралица Елизабет II обяви, че желанието с Меган да се откажат от задълженията си в Двора ще отнеме време.

Иска ли Канада да приеме принц Хари и Меган?

Днес Елизабет II напусна имението Сандрингам, увита в дебели шалове и шофирайки лично Ленд Роувъра си.

Вчера вечерта пък принц Хари е бил забелязан с приятели в пъб във Фулъм, Западен Лондон.

На срещата на върха в кралското семейство беше разрешено на Хари и Меган да се откажат от задълженията си като висши членове на Короната, но след „преходен период“. Въпреки това от Бъкингамския дворец потвърждават пред медиите, че разговорите продължават и в понеделник.

Мегзит подпали мрежата (СНИМКИ/ВИДЕО)


Очакваше се този уикенд принц Хари да прелети обратно през Атлантическия океан, след като бе домакин на жребия за Световната купа по ръгби, но плановете му явно са възпрепятствани от Двореца. Херцогът на Съсекс не е виждал сина си Арчи вече две седмици.

Според медиите на Острова служителите на кралицата са подложени на огромен натиск, за да оформят сделката до края на идната седмица. Mirror съобщава, че преговорите са попаднали в безизходица, а детайлите по споразумението ще отнемат месеци.

Верига за бързо хранене предложи работа на принц Хари


Източници в двора пък разкриват още, че Елизабет II е много недоволна от решението на херцозите на Съсекс заради изхарчените 2,4 милиона паунда за обновяването на имението Фрагмор Котидж и последвалото им изявление за живот в Канада.

Сладък момент на близост между принц Уилям и Кейт уловиха камерите (СНИМКИ/ВИДЕО)

Приятели на Мегън Маркъл разкриха, че тя държи синът им Арчи да не бъде подлаган на стреса и безпокойството в кралското семейство, а самата тя чувствала живота в двора като „пречупващ душата“. Маркъл смятала още, че атмосферата е токсична за Арчи заради голямото напрежение.

Междувременно принц Уилям и Кейт Мидълтън планират да избегнат противоречията с Хари и Меган с посещение в Ирландия.