/ ThinkStock/Getty Images
Хакерите от иранската групировка „Father's Justice” продължават да публикуват в платформата Телеграф данни, откраднати при атаките срещу правителствените системи на Албания.

Този път те обявиха списък с имена, електронни адреси и телефонни номера на около 600 служители на албанската тайна служба ШИШ. По-рано бяха публикували данните на ръководителя на службата Хелидон Бендо, сред които и датите на влизане и излизане от страната.

Независимо от твърденията на властите, че не са успели да получат важни данни от правителствените системи, които атакуваха на 15 юли, и тези на Министерството на вътрешните работи, включително системата TIMS на граничната полиция, вечерта на 9 септември, хакерите редовно пускат данни, снимки и видеозаписи от полицейски камери.

Те публикуваха съобщения от имейлите на министри, имена на 105 000 албански граждани, заподозрени в престъпна дейност, хиляди телефонни номера на албански граждани, име и фамилия, както и номера на лични карти, а преди два дни и списък на превозните средства , номер на шаси и двигател, марка на автомобила, регистрационен номер, име и фамилия на собствениците и домашен адрес.

Групата наскоро публикува данни за премиера Еди Рама, включително неговите пътувания извън страната с чартърни полети, което предизвика остри реакции и обвинения от опозицията, която го обвини, че е похарчил 19 милиона евро за 127 самолетни пътувания.

Хакери публикуваха лични данни на албанския премиер Еди Рама

Отхвърляйки обвиненията, Рама обяви, че Сали Бериша като тогавашен премиер е похарчил 251 365 леки за въздушен транспорт през 2010 г., а през 2021 г. е похарчил 64 972 леки. Той добави, че плаща частните си пътувания със собствени средства.
БГНЕС