/ iStock/Getty Images
"Фитнес залите в Гърция може да отворят отново врати от 17 май, ако няма рязко увеличение на случаите на COVID-19", заяви министърът на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис, съобщава в. "Катимерини".

Гърция обяви планове за разхлабване на мерките

"Първоначално във фитнес залите ще бъдат допускани само лица, които са завършили ваксинацията си", посочи той в интервю за държавната телевизия ЕРТ. Министърът отбеляза, че правителството ще предостави финансова помощ на фитнесите.

В интервю за телевизия Скай Георгиадис заяви още, че полицейският час се очаква да бъде изтеглен от 23:00 на 24:00 часа от 15 май, когато официално се открива туристическият сезон.

Гърция обяви строг локдаун на остров Калимнос

Всички училища и чуждоезиковите центрове ще отворят от понеделник, като преподавателите и учениците са задължени да се самотестват предварително. Административните съдилища също ще отворят от утре, а музеите - от петък, 14 май. Музикалните школи ще възобновят работа от 17 май.

Летните кина ще бъдат отворени от 21 май, като ще могат да използват 75 % от местата си. Събитията на открито, включително концерти, ще започнат от 28 май, но само със седяща публика и с 50 процента от капацитета.
БТА