Еднократна финансова помощ в размер на десет хиляди евро ще дари благотворителната фондация „Стелиос Хадзийоану“ за неотложните нужди на близките на загиналите във влаковата катастрофа миналата седмица, отнела живота на 57 души, предаде агенция АНА-МПА.

Председателят на фондацията Стелиос Хадзийоану изказа своите съболезнования на семействата на загиналите и пожела бързо възстановяване на ранените. „Загубата на човешки животи не може да бъде заменена с нищо. Въпреки това искаме да подкрепим семействата на загиналите, като предложим пряка финансова помощ на техните близки като минимална подкрепа в този труден момент“, допълни той в официалното изявление на фондацията.

В съобщението се казва, че сумата ще бъде преведена по банковата сметка на най-близкия жив роднина на всеки загинал във трагичния сблъсък в Темпе.

Сумата ще се превежда след подаване на писмено заявление, придружено от съответните удостоверителни документи. Процедурата за кандидатстване започва от днес и ще продължи до 2 май 2023 г.

При челен сблъсък на пътнически и товарен влак в прохода Темпе в Централна Гърция на 28 февруари срещу 1 март загинаха най-малко 57 души на възраст между 20 и 30 години, а десетки бяха ранени. Това е най-тежкият железопътен инцидент в историята на Гърция.
Анна Нацариду/БТА