Говорителят на Белия дом Шон Спайсър
Говорителят на Белия дом Шон Спайсър / БГНЕС
Говорителят на Белия дом Шон Спайсър се извини за коментар за Башар Асад, в който той направи препратка към Хитлер и Холокоста, но думите му прозвучаха все едно, че омаловажава престъпленията на нацисткия режим, предадоха световните агенции.

"Най-искрено си признавам, че погрешка направих един неуместен и безчувствен коментар във връзка с Холокоста", каза Спайсър и допълни, че поднася извиненията си и че е допуснал гаф.

Тръмп вижда Башар Асад като "животно и много зъл човек"

Лидерът на демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси заяви, че Спайсър трябва да бъде уволнен и президент Доналд Тръмп трябва незабавно да се разграничи от думите му, предаде Ройтерс.

Стивън Голдстайн, изпълнителен директор на Центъра за взаимно уважение "Ане Франк" заяви, че Спайсър няма необходимата почтеност, за да заема поста на говорител на Белия дом и че Тръмп трябва да го уволни.

САЩ удариха Сирия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Спайсър допусна гафа, докато говореше за химическата атака в Сирия, за която Западът твърди, че е дело на режима на Башар Асад. Той нарече Асад по-лош от Хитлер и каза, че дори такъв отвратителен човек като Хитлер не е използвал химическо оръжие срещу народа си.
 
СНИМКИ: САЩ удариха Сирия с 59 ракети "Томахоук"

Този гаф той допусна на дневната си пресконференция и журналистка поиска от него да внесе яснота в изказването си. Тогава Спайсър каза, че що се касае до зарина, Хитлер не е използвал този газ върху собствения си народ по същия начин като Асад.

Нацистите убиха 6 милиона евреи по време на Втората световна война. Много евреи, както и други хора, бяха умъртвени в газови камери в концентрационните лагери на нацисткия режим.
БТА