За момента Джо Байдън води пред Доналд Тръмп
Все още не е ясен резултатът от изборите за президент на САЩ.

Кандидатът на демократите Джо Байдън се приближи още повече до победата, след като спечели в ключовите щати Мичиган и Уисконсин. От изборния щаб на Доналд Тръмп са внесли жалба срещу преброяването на гласовете в Джорджия, Мичиган и Пенсилвания. Битката се води заради гласуването по пощата. Предварително се знаеше, че именно там е заложена бомбата. Тръмп ще оспорва точно този вот.

Победата на изборите в САЩ виси на косъм с броене в 6 ключови щата (ВИДЕО)

Аризона вероятно ще е следващият щат, който ще обяви резултатите
от преброяването на бюлетините, съобщава Си Ен Ен. Очаква се окръг Марикопа, който е един от най-гъсто населените в щата, съвсем скоро да подаде информация за вота в района.

Десетки недоволни поддръжници на американския президент Доналд Тръмп се събраха край центрове за преброяване на бюлетини в Детройт и Финикс, след като от резултатите от Мичиган и Аризона стана ясно, че в тях печели кандидатът на демократите Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес.

В същото време хиляди демонстранти срещу президента Тръмп излязоха по улиците в много градове в САЩ с искане за пълно преброяване на бюлетините на президентските избори, чийто резултат все още не е ясен. Такива демонстрации имаше от Ню Йорк до Сиатъл, посочва БТА.

До демонстрациите се стигна, след като президентът републиканец заяви, че при гласуването и преброяването на гласовете са допуснати сериозни нередности.
"Спрете гласуването!", скандираха привърженици на Тръмп в Детройт. "Спрете кражбата!", скандираха поддръжниците на действащия президент във Финикс.

Въпреки обвиненията на привърженици на Тръмп за нередности в Аризона, в центъра за преброяване на бюлетини във Финикс има наблюдатели както от Демократическата, така и от Републиканската партия, като процесът по преброяване се излъчва директно онлайн, отбелязва Асошиейтед прес.

Обявиха победа на Байдън в Уисконсин, Тръмп иска ново броене

В момента Джо Байдън си е осигурил 253 електорални гласа срещу 213 за Доналд Тръмп. Победителят в изборите трябва да получи 270. Възможно е да се стигне до такова разпределение на гласовете, в което Джо Байдън да има 270 гласа, а Доналд Тръмп - 268.

И двата щаба в момента набират пари за адвокати. И Байдън, и Тръмп се готвят за дълги процеси. В сряда синът на Тръмп - Ерик, свика пресконференция и заяви, че има големи фалшификации в щати, управлявани от губернатори демократи.

Преброяването на гласовете не е приключило в Аризона, Джорджия и Пенсилвания.
nova.bg