Президентът на Филипините Родриго Дутерте
Президентът на Филипините Родриго Дутерте / БГНЕС, архив
Филипинският президент Родриго Дутерте е паднал от своя мотор, който бил паркиран на територията на президентския дворец. В резултат той получил охлузвания и драскотини, но тези дребни наранявания няма да попречат на графика му, съобщи днес говорителят му Салвадор Пинело, цитиран от АП.

"Наистина е вярно, че президентът е обикалял с мотора си", но е паднал, след като вече го е бил паркирал, каза Пинело. Дутерте се пресегнал към обувката си, в резултат на което паднал и получил "леки охлузвания и драскотини по лакътя и коляното", уточни неговият говорител.
 


Той добави, че днес президентът си почива, а за възстановяването му няма да са нужни някакви "сериозни медицински манипулации".
От официални лица обаче се чуха и други версии, които звучат противоречиво, отбелязва АП.

Да се стреля по корумпирани служители, предлага президентът на Филипините

Сенатор Кристофър "Бонг" Го, бивш дългогодишен сподвижник на Дутерте, каза, че докато президентът карал мотоциклета си, машината занесла и той паднал. В резултат на това Дутерте усещал известна болка в бедрото, но по думите на Го той е добре.
 


Бригаден генерал Хосе Нембра, който отговаря за охраната на президента, заяви пред репортери, без да навлиза в подробности, че при злополуката Дутерте не е падал от мотора.

Филипинският президент се закани да подаде оставка, ако някой му докаже, че има Бог


74-годишният президент е страстен любител на големите мотоциклети като "Харли Дейвидсън" и преди е споменавал, че веднъж катастрофирал по време на дълъг преход с мотор и все още усещал болка от получените тогава наранявания.
БТА