/ iStock/Getty Images
Агенти на ФБР откриха арсенал от 25 огнестрелни оръжия и 10 000 патрона, след като арестуваха тийнейджър, който направи онлайн коментари в подкрепа на масовите убийства.

ФБР обвини жителя на Охайо Джъстин Олсън, че заплашва да нападна федерален служител на реда, след като той публикува в онлайн форум: „В заключение, застреляйте всеки федерален агент на място“.

В акаунта на 18-годишния в уебсайта iFunny - форум, където потребителите споделят мемове - има приблизително 4 400 абонати. По-рано той е правил публикации в подкрепа на масовите убийства.

След стрелбата: Тръмп и Мелания посетиха Дейтън, посрещнати от протестиращи (СНИМКИ)


След претърсване на къщата на баща му, агенти откриха около 25 пушки и 10 полуавтоматични пистолета в спалнята на бащата на Олсен, заедно с боеприпасите. Според обвинението агентите са намерили и „камуфлажни дрехи и камуфлажни раници“.

Олсен призна, че е направил онлайн коментарите, но настоя, че те са "само на шега" и са резултат от отношение на противоречивите събития през 1993 г. в Уако, Тексас. Религиозната секта „Давидова клонка“ оказа съпротива срещу федералните власти, които се опитваха да арестуват членовете ѝ по обвинения в незаконно притежание на оръжие, докато в крайна сметка ФБР предприе нападение и не използва сълзотворен газ. Пожар обхвана лагера на сектата и 76 души загинаха.

Тръмп: Онези, които ме обвиняват за расова ненавист, го правят с политически умисъл

Арестът на Олсън дойде седмица, след като при убийства в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо, бяха убити 31 души. Това предизвика призиви към конгресмените да ограничат наличието на огнестрелно оръжие и да намалят свързаните с огнестрелно оръжие инциденти в САЩ.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че неговите колеги републиканци вероятно ще оттеглят дългогодишната си съпротива срещу ограничаване на достъпа до огнестрелно оръжие, като подкрепят проверките на хората за закупуване на оръжие, но неговите конкуренти в президентската надпревара през 2020 г. призовават за по-строги мерки.
БГНЕС