Еврозоната ще засили интеграцията си независимо от изхода на британския референдум
Еврозоната ще засили интеграцията си независимо от изхода на британския референдум / Thinkstock/Getty Images

19-те страни от еврозоната ще засилят сътрудничеството помежду си във всички необходими области независимо от изхода от референдума във Великобритания за членството в Европейския съюз, заяви председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум, цитиран от Ройтерс.

Какво ще се случи с Великобритания и ЕС в случай на Брекзит

Финансовите министри от еврозоната, които се събраха в Люксембург, не обсъждаха официално какво може да стане, ако британците гласуват за излизане от ЕС следващата седмица, но проучиха как еврозоната може да засили сътрудничеството си. "Обсъдихме какво е необходимо да направим в еврозоната, независимо дали ще има Брекзит", каза Йерун Дейселблум след срещата.

Камерън: Изгубено десетилетие чака Великобритания, ако излезе от ЕС

Финансовите министри запазиха минута мълчание в памет на британската депутатка Джо Кокс, която беше убита вчера при нападение в Северна Англия седмица преди референдума за членството на Великобритания в ЕС.

Британците "на кантар" за бъдещето си в или извън ЕС

Бившият американски конгресмен Габриел Гифърдс, която оцеля след опит за убийствопрез 2011 г., заяви, че заедно със съпруга си скърби за Кокс, посочва АП. Гифърдс похвали британската депутатка като "смел, млад и усърден държавен служител". "Тя беше изгряваща звезда, майка и съпруга", заяви Гифърдс, която беше простреляна в главата по време на среща с избиратели.

Източник: БТА