Камерън: Изгубено десетилетие чака Великобритания, ако излезе от ЕС
Камерън: Изгубено десетилетие чака Великобритания, ако излезе от ЕС / БГНЕС

 

Британският премиер Дейвид Камерън предупреди, че страната я чака едно "изгубено десетилетие", ако излезе от Европейския съюз, предаде Франс прес.

Последиците от евентуалния Брекзит ще бъдат загубени 10 години за икономическия растеж, инвестициите и социалните разходи, заяви Камерън пред Би Би Си.

Британците "на кантар" за бъдещето си в или извън ЕС

Ще имаме десетилетие на несигурност, през което ще трябва да предоговорим търговско споразумение с ЕС - нещо, което ще изсмуче енергията на правителството и на страната, подчерта британският министър-председател.

Камерън Изгубено десетилетие чака Великобритания ако излезе от ЕС
netinfo
Британците подкрепят с малка преднина оставането на страната в Европейския съюз. Това показва ново проучване на общественото мнение, разпространено преди референдума във Великобритания на 23 юни за членството в ЕС, предаде Ройтерс.

Европейските граждани предпочитат Великобритания да остане в ЕС

44% от участниците в допитването на института "Опиниум", проведено по поръчка на излизащия в неделя британски седмичник "Обзървър", се обявяват за оставане на страната в Европейския съюз. 42% се обявяват против. 13% от анкетираните не са решили как ще гласуват на референдума.

Камерън Изгубено десетилетие чака Великобритания ако излезе от ЕС
netinfo
Резултатите от това проучване влизат в контраст с тези от друго, публикувано вчера във в. "Индипендънт". Според този сондаж, проведен от института Оу Ар Би, привържениците на Брекзита имат 10% преднина - 55 срещу 45 на сто.

"Шпигел" към британците: "Моля, не си тръгвайте"

Външният министър на Швеция Маргот Валстрьом изрази пред Би Би Си опасенията си относно британския референдум. Според нея излизането на Великобритания може да доведе до разпадането на Съюза, посочва ТАСС.

Камерън Изгубено десетилетие чака Великобритания ако излезе от ЕС
netinfo

Валстрьом коментира, че победа на евроскептиците на предстоящия референдум за британското членство в ЕС може да провокира "ефекта на доминото".

Юнкер предупреди Великобритания за последици за „дезертьори"

Според нея, ако Великобритания реши да остане в ЕС, това също ще окаже влияние върху останалите страни членки. Възможно е и други от тях да поискат да получат особени условия за членство, като британците отбеляза Валстрьом.

Източник: БТА