/ БГНЕС
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря вчера по телефона с венецуелския президент Николас Мадуро и му изрази своята подкрепа след извършеното срещу него, според Каракас, нападение с дронове, предаде АФП, като се позовава на източници от обкръжението на Ердоган.
 
4 август: Опит за убийство с дронове на президента на Венецуела по време на негова реч (ВИДЕО)

"В хода на този телефонен разговор, президентът Ердоган отправи към президента Мадуро (...) своите най-добри пожелания след атаката" в събота, посочили източниците. Ердоган също "изрази най-добри пожелания" за възстановяването "войниците, които бяха ранени" при инцидента.
 

БГНЕС


Според венецуелските власти атентат, целящ убийството на президента Мадуро, е бил извършен с два дрона с експлозиви по време на военна церемония в събота в центъра на Каракас.
 
Покушението срещу Мадуро е подготвяно половин година

Ердоган и Мадуро, чието правителство е противник на САЩ, се сближиха все повече напоследък, на фона на влошаване на отношенията на Турция със западните държави, отбелязва агенцията.
 

БГНЕС


Мадуро присъства през юли в Анкара на церемонията по встъпване в длъжност на президента Ердоган и го приветства като "приятел на Венецуела и лидер на новия многополюсен свят", припомня АФП.
 
Журналисти са задържани след покушението срещу Мадуро, някои били пребити

След събитията от събота турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция е "дълбоко натъжена" от случилото се и се радва, че Мадуро е останал невредим.
 
"В този труден момент Турция застава на страната на приятелския и братски народ на Венецуела и на президента Мадуро, на неговото семейство и на всички членове на правителството", подчерта министърът.
БТА