Един убит и трима ранени при нападение с нож на жп гара до Мюнхен
86717
Един убит и трима ранени при нападение с нож на жп гара до Мюнхен
Един убит и трима ранени при нападение с нож на жп гара до Мюнхен
  • Един убит и трима ранени при нападение с нож на жп гара до Мюнхен
  • Един убит и трима ранени при нападение с нож на жп гара до Мюнхен

Неизвестен мъж уби един човек и рани други трима при нападение с нож на гара близо до Мюнхен. Първоначално от прокуратурата съобщиха, че извършителят е имал „очевиден ислямистки мотив". По-късно обаче министърът на вътрешните работи на провинция Бавария Йоахим Херман заяви, че зад инцидента не стоят ислямистки подбуди. Нападателят е задържан.

Атаката е извършена на железопътната гара в град Графинг, област Мюнхен, в Южна Германия, малко преди 5 часа тази сутрин. Според очевидци, нападателят е извикал „Аллах Акбар" и e започнал да намушква минувачите.

Въоръжен с мачете мъж рани трима души в лондонското метро

Първо нападнал човек във влак, след това намушкал друг на перона, после атакувал още двама мъже на велосипеди до гарата, разясни говорител на баварската полиция. Пожарникар, станал свидетел на инцидента, разказва, че нападателят е намушкал в гърба човек, който е доставял вестници.

Хеликоптер и няколко линейки са били изпратени на мястото, за да откарат ранените в болница. Говорител на Службата за криминално разследване на Баварската провинция съобщи, че един от четиримата ранени, мъж на 50 години, който е бил в критично състояние, е починал в болницата. Другите трима ранени са на възраст 43, 55 и 58 години. Единият от тях остава в тежко състояние.

Подозират в тероризъм мъж, открил огън във влак за Париж

Извършителят на нападението е 27-годишен германски гражданин. Първоначално говорител на прокуратурата обяви че нападателят е направил забележки на мястото на престъплението, които показват очевиден ислямистки мотив. По-късно обаче, след заседание на регионалното правителство, тази информация бе опровергана.

Министърът на вътрешните работи на провинция Бавария Йоахим Херман заяви, че зад инцидента от тази сутрин в Графинг не стоят ислямистки подбуди. Нападателят има ментални проблеми и злоупотребява с наркотици, допълни министърът.

Кметът на Графинг Анджелика Обермайер заяви в телевизионно обръщение, че нападението в нейния "абсолютно спокоен малък град" е потресло дълбоко местните жители.