Въоръжен с мачете мъж рани трима души в лондонското метро
Въоръжен с мачете мъж рани трима души в лондонското метро / Guliver/Getty Images

Трима души бяха ранени при нападение от неизвестен мъж, въоръжен с мачете, в лондонското метро. Инцидентът стана на гарата "Лейтънстоун"

"Това е за Сирия" крещял мъжът при нападението срещу хората. Един от тях е с тежки наранявания и лекарите се борят за живота му.

Лондонската полиция арестува нападателя.

В социалните мрежи бяха публикувани множество видеоклипове и снимки, на които се виждат големи локви кръв на мястото, където бе извършено нападението.

Ричърд Уалтън от антитеротистичния полицейски отряд каза, че става въпрос за "терористичен инцидент". "Призовавам хората да запазят спокойствие, но да бъдат внимателни. Заплахата от тероризъм остава висока", каза още той, цитиран от "Индипендънт". Уалътн потвърди информацията, че има един тежко ранен.

Полицейските власти призоваха всички очевидци на атаката да се обадят на силите на реда, а тези, които имат снимки и видео да ги предадат на полицията.

Нападението стана няколко дни след като британският парламент взе решение за включването на Лондон в операциите срещу Ислямска държава. Великобритания вече извърши и първите въздушни удари в Сирия в петък четвъртък сутринта.

Както съобщи по-рано американският вестник "Уолстрийт джърнъл", няколко души, заподозрени във връзки с екстремиста от терористична групировка "Ислямска държава" Абделхамид Абауд, смятан за организатор на атаките от 13 ноември в Париж, вече се намират във Великобритания.

Източник: БГНЕС