/ БГНЕС, архив
Два американски военни самолета с общо седем души на борда са паднали край бреговете на Япония, предаде Ройтерс, като се позова на морската пехота на САЩ. Двама от пилотите са открити, единият от които в стабилно състояние. Съдбата на останалите петима военни е неизвестна.
 
Комюникето не дава много информация за нещастния случай.
 
Корпусът на морската пехота съобщи, че изтребител Ф/А-18 и самолет цистерна КС-130 се сблъскали и разбили по време на тренировъчен полет, след като излетели от базата си "Ивакуни" близо до Хирошима.
 
Инцидентът е станал в района на префектура Кочи, на южния японски остров Шикоку. Възможно е двата американски военни самолета, които са били базирани в базата "Ивакуни" на морската пехота на САЩ, също в Южна Япония, но на остров Хоншу, да са се сблъскали при презареждане.
 
Единият от пилотите е бил спасен, съобщи японската обществена телевизия Ен Ейч Кей, цитирана от ТАСС. Състоянието му е стабилно. Малко по-късно японското министерство на отбраната съобщи, че още един член на екипажа е открит във водите края бреговете на Япония, предаде Асошиейтед прес. Състоянието на втория военнослужещ не е известно. Той е открит на около 100 км южно от нос Мурото на остров Шикоку в Югозападна Япония.
БТА