/ iStock/Getty Images
Условието важи само за ваксинирани участници и зрители
Дубай обяви, че разрешава отново на гражданите да участват в спортни прояви и да присъстват на концерти, при условие, че вече са ваксинирани срещу коронавируса, предаде Франс прес.

Властите в Дубай съобщиха, че местата за отдих и развлечения ще могат да работят с капацитет до 70%, на закрито с до 1500 души, а на открито - до 2500.

Хотелите също ще могат да бъдат напълно отворени за туристи. Това е ключов сектор за емирството, което през 2019 г., преди пандемията, беше приело над 16 милиона туристи.

При сватбени тържества в хотели или специални зали ще могат да се събират до 100 ваксинирани гости. Сватбите в домашна обстановка могат да са в присъствието на най-много 30 души, не непременно ваксинирани, но властите подчертаха, че в този случай участниците трябва да носят маски и да спазват социална дистанция.

От началото на пандемията в Обединените арабски емирства (ОАЕ) по официални данни са регистрирани над 546 000 случаи на коронавирус, а починалите са 1631.

В ОАЕ, чието население е около 10 милиона жители, са поставени 11,4 милиона дози ваксини (по-голямата част от които трябва да се приложат в две дози), потвърдиха вчера властите.
БТА