/ Thinkstock/Getty Images
Да отидеш в Обединените арабски емирства с куче е трудна работа
96905
Да отидеш в Обединените арабски емирства с куче е трудна работа
  • Да отидеш в Обединените арабски емирства с куче е трудна работа
14 породи кучета не могат да влязат в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това са всички видове бултериери, мастифи, хъскита, ротвайлери, боксери, добермани, както и комбинации между тях. Причината са строгите закони в страната относно домашните любимци – те не могат да бъдат разхождани на каквото и да е публично място дори с каишка. Често стопаните се сблъскват и с проблем с намирането на жилище, в което са позволени домашни любимци.

Куче се превърна в бавачка и най-добър приятел на леопардче (ВИДЕО)
 
Из различни форуми в интернет притежателите на домашни любимци се оплакват от почти непосилните условия да се преместиш с любимеца си в ОАЕ. Причината е, че на местното население не са им присъщи разходките с кучета, защото те самите рядко гледат такива и обикновено изпитват страх от четириногите. Ако чужденец иска да се премести да работи и живее в Аду Даби заедно с кучето си, го очакват куп препятствия.

Трогателно: Куче се грижи като майка за три малки котета (ВИДЕО)
 
Започва се с документите. Стопаните трябва да представят няколко документа пред Министерството на климатичните промени и околна среда. Необходимо е копие от паспорта на кучето, то да има микрочип, както и страната, от която идва, да му е издавала валиден, актуален здравен сертификат. Неизрядните документи могат да създадат големи неприятности най-вече за животното, което може да остане блокирано на летището. Затова хората, имали подобни проблеми, съветват да се наема агенция, специализирана в това.

Дружбата между питбул и патенце трогна интернет (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Проблем има и с разхождането, всички публични места са забранени - паркове, улици, плажове. Най-добрата опция е пустинята или ако стопанинът намери някой изоставен парцел земя. Със сигурност кучето не бива да е в близост до жителите. Няма кафенета, в които да са позволени домашни любимци. Те не могат да се возят и с обществен транспорт, нито с таксита.
 
Грижата за домашните любимци също е трудна задача – има съвсем малко ветеринарни клиники – британска, американска и австралийска. Магазините за домашни животни също са кът.

Необикновеното приятелство между едно куче и два тигъра
 
А къде ще живеете заедно, също е труден въпрос. Ветеринарите и собствениците, които живеят там, съветват да четете много внимателно договора за наем и да попитате няколко пъти. И макар заедно с домашния любимец да сте на ново и екзотично място, не забравяйте, че той може и да не се чувства много добре заради температурите, които през юли и август скачат до 45 градуса.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук