Необикновеното приятелство между едно куче и два тигъра
Необикновеното приятелство между едно куче и два тигъра / Thinkstock/Getty Images

Кучето често е наричано най-добрият приятел на човека. В случая със симпатичен представител на породата Голдън ретривър, прочутата фраза звучи така: "Кучето е най-добрият приятел на...тигрите", пише в. "Дейли експрес".

Снимки на необикновената дружба между ретривъра и тигрите можете да видите тук

Ретривърът Хуан Хуан е осиновен преди седем години от зоопарка в Тунлин в централната китайска провинция Анхуей, за да прави компания на новородено тигърче. И въпреки че някогашното 3-килограмово бебе Тунтун днес вече е близо 150-килограмов тигър, двете животни са свързани от неразделно приятелство, което споделят с втори тигър, съименник на кучето.

"Когато Тунтун се роди, майка му се настрои враждебно срещу него и трябваше да ги разделим. За да на расте самотно тигърчето, решихме да му осигурим компания и го събрахме с ретривърчето Хуан Хуан, което беше на същата възраст. Двете бебета си допаднаха незабавно и скоро след това приеха в групата второ тигърче. Колкото и да звучи невероятно, изминаха седем години, а трите животни продължават да се държат като братя. Те се хранят, спят и играят заедно. Най-удивителното е, че дори когато са сърдити, тигрите никога не си "го изкарват" на своя най-добър приятел", разказва говорител на зоопарка.

Необикновената дружба между ретривъра и тигрите привлича поток от посетители към зоологическата градина.

Източник: БТА