Четирима европейски президенти посетиха украинския град Бородянка недалеч от Киев, като президентът на Литва Гитанас Науседа каза, че градът е „пълен с болка и страдание“. "Трудно е да се повярва, че подобни военни зверства могат да бъдат извършени в Европа на 21-ви век, но това е реалността. Това е война, която трябва да спечелим", каза Науседа в изявление.

„Мястото е пълно с болка и страдание. Тук са убивани и измъчвани цивилни украинци, бомбардирани са жилищни домове и друга цивилна инфраструктура.“

Експерти на ОССЕ са открили ясни признаци, че Русия е нарушила хуманитарното право в Украйна

Полша обяви по-рано, че Науседа и неговите колеги държавни глави - полският президент Анджей Дуда, естонският Алар Карис и Егилс Левитс от Латвия - са се срещнали в полския град Жешов близо до границата с Украйна, преди да се качат на влак за Киев.


Прокурорът на Международния наказателен съд: Украйна е „местопрестъпление“

По-късно офисът на полския президент публикува в Туитър снимка от срещата им с украинския президент Владимир Зеленски. „Нашата цел е да покажем подкрепа на президента Зеленски и защитниците на Украйна в решаващ момент за тази страна“, каза в изявление съветникът на полския президент Якуб Кумох.
БГНЕС