/ Guliver/Getty Images
Четирима души, включително 16-годишно момиче, са задържани тази сутрин във френския град Монпелие по подозрение, че са готвели терористичен акт, съобщки полицейски източник, цитиран от Франс прес.

"Осуетен е план за атентат", увери източникът, според когото заподозрените са имали "намерение, да правят взривни устройства".

"Четиримата заподозрени на възраст 16, 20, 26 и 33 години са арестувани след покупка на ацетон", който може да послужи за направата на експлозивно устройство, уточни друг източник от полицията.

Заплахата на киберкукловодите от "Ислямска държава" обхваща света

Шеснадесетгодишно момиче попаднало в полезрението на службите, след като споделило в социалните мрежи, че смята да замине за региона на Ирак и Сирия или пък да участва в удар във Франция.

Според френската телевизия Ем-6 по непотвърдени сведения задържаните са подготвяли взривяване на терорист камикадзе в туристическа зона на Париж, предаде ТАСС.

Малко дете хладнокръвно застреля затворник в шокиращо видео на Ислямска държава

При обиски са открити веществото ТАТР - мощен експлозив домашна направа, твърде нестабилен, но високо ценен от джихадистите, ацетон, кислородна вода, спринцовки и защитни ръкавици, съобщи източник от правосъдната система.
БТА