Миналата година актьорът прекрати кариерата си, след като беше диагностициран с афазия, а по-късно семейството му заяви, че се е влошил и е диагностициран с прогресираща деменция. Поради това той не може да си спомни думите от сценариите, а сега, според близките му, вече се бори да разпознава и тях.

След като през лятото Деми Мур се върна от дълга почивка в Италия, при срещата с актьора той не можа да си спомни коя е тя и че са били женени. За това пише изданието Closer.

"Тя поддържаше връзка с Ема и децата им, но не знаеше, че състоянието му е толкова лошо", съобщава изданието.

Настоящата му съпруга Ема Хеминг и дъщерите им, както и дъщерите от Деми Мур, актьорът все още разпознава.

Съпругата на Брус Уилис за заболяването му: Научих, че деменцията е тежка

Неотдавна новината за влошаването на състоянието на Уилис съобщи приятелят му Гордън Карон, режисьор на телевизионния сериал

"Детективска агенция "Лунна светлина", в който участва младият Брус Уилис. Той казва, че е спрял да чете и много от комуникативните му умения вече не са налице. "Всички тези езикови умения вече не са достъпни за него, но той все още е Брус", каза той.

Брус Уилис и Деми Мур бяха една от най-красивите холивудски двойки в продължение на 13 години, а след раздялата си (вероятно поради нежеланието на Мур да даде приоритет на семейството си пред кариерата) успяха да запазят близките си отношения: често прекарват ваканциите си всички заедно, включително с Ема Хеминг и дъщерите им.
БГНЕС