/ снимка: Gulliver/Getty Images
Френската екранна легенда и видна защитничка на животните Брижит Бардо призова президента Еманюел Макрон да осигури "коледно чудо" и за животните в родината им, съобщават АФП и ТАСС. Актрисата публикува открито писмо, в което настоява да бъде въведено видеонаблюдение в кланиците, да бъде ограничен ловът, който превръща Франция "в център за развлечение за убиване на дивеч".
 

"Защита на животните в страната ни е тотално занемарена, налице е пълен непукизъм от страна на правителството", констатира 84-годишната Бардо. Актрисата вярвала в чудесата по Коледа. Тя желае те да се случат и на животните, чието положение може да се подобри с малко повече съчувствие и грижи. "Тихото страдание на тези същества е истински срам за Франция", убедена е активистката.

Тя настоява за задължителното инсталиране на видеонаблюдение в кланиците, където "3 милиона животни биват жертвани всеки ден при едни ужасяващи варварски условия".
 

Бардо не спести критиките си към президента на Франция Еманюел Макрон, който, според нея, е направи недопустими отстъпки на ловците, с цел да спечели повече избиратели. "Вие превърнахте страната ни в център за развлечение за убиване на дивеч", заявява в писмото си актрисата, като припомни на държавния глава, че 78 асоциации за защита на животните са излезли с апел срещу "издевателствата на ловците".
БТА