/ iStock/Getty Images
Споразумението на министър-председателката Тереза Мей определено остава най-добрият вариант за напускането на Европейския съюз от Великобритания, каза днес британският министър на образованието Деймиън Хиндс, цитиран от Ройтерс.

Барние: С всеки изминал ден Брекзит без сделка изглежда все по-вероятен

"Договорената от правителството сделка е най-добрият баланс и се надявам, и очаквам, че ще стигнем точно до това", каза Хиндс по телевизия Би Би Си и подчерта, че споразумението на Мей определено е най-добрият вариант. Според Хиндс излизане без сделка не е "оптимален резултат".

Лондонският в. "Сън" съобщи днес, че окончателното гласуване в британския парламент по проектоспоразумението за Брекзит, може да е на 4 април, съобщи ТАСС. По информация на изданието кабинетът все повече клонял към отхвърленото предложение на депутата консерватор Кенет Кларк - включване във всяко бъдещо споразумение с ЕС на текст за "постоянен и всеобхватен митнически съюз с ЕС, който обхваща цялата територия на Великобритания. Макар и неохотно, депутатите щели да се съгласят с такъв вариант, в случай, че парламентът за четвърти път не одобри споразумението на Мей. 

Британските депутати отхвърлиха четири алтернативни опции за Брекзит

Според политически наблюдател на британския в. "Таймс" днес финансовият министър Филип Хамънд ще отправи към кабинета молба да разгледа възможността за провеждане на референдум по въпроса за Брекзит във връзка с това, че нито консерваторите, нито самата държава не могат да допуснат провеждане на избори. Според Хамънд, британското правителство може "или да предложи компромисна сделка по варианта за Брекзит, или да се съгласи с провеждането на втори референдум за излизане на страната от ЕС".
БТА