/ Facebook/BoykoBorissov
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи днес на Конгреса на ЕНП в Загреб кандидатурата на българския еврокомисар Мария Габриел за заместник-председател на Европейската народна партия.

„Ресорът на Мария Габриел в следващата Европейска комисия „Иновации и младеж“ е един от най-хубавите и модерните. Тук влиза образованието, младежта, спорта, културата. Всичко, което сме искали да получим“, подчерта председателят на ГЕРБ.

Борисов: С Туск ЕНП ще продължи да бъде водещата партия в Европа (СНИМКИ)

Бойко Борисов изтъкна, че начинът, по който вчера новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен представи Мария Габриел на Конгреса и последвалите бурни аплодисменти от европейските лидери – са показателни за нейните качества и авторитет в Европа.

„Ако колегите от ЕНП подкрепят кандидатурата на Мария Габриел за заместник-председател на партията – това ще бъде поредното голямо признание както за България, така и за ГЕРБ“, каза той.

Бойко Борисов Мария Габриел
Facebook/BoykoBorissov

Бойко Борисов Мария Габриел
Facebook/BoykoBorissov


Бойко Борисов даде своя глас за еврокомисар Мария Габриел, която е номинирана за поста зам.- председател на Европейската народна партия. Очакванията са тя да получи голяма подкрепа и да заеме една от десетте заместнически позиции в партията.

Доналд Туск e новият президент на Европейската народна партия

След гласуването премиерът замина обратно към България.Резултатите от вота ще са ясни в ранния следобед. 

Бойко Борисов Мария Габриел
Facebook/BoykoBorissov

Бойко Борисов Мария Габриел
Facebook/BoykoBorissov

"Подкрепих кандидатурата на Mariya Gabriel за заместник-председател на EPP - European People's Party Тя е изключително подходяща за поста и съм сигурен, че с нейните качества ще помогне на партията и на Европа. Подкрепата на колегите за кандидатурата ѝ ще бъде поредното голямо признание както за България, така и за ГЕРБ. Пожелавам успех на Мария!", написа Борисов във Фейсбук, след като даде вота си.