Доналд Тръмп и Жаир Болсонаро
Доналд Тръмп и Жаир Болсонаро / БГНЕС
Бразилският президент Жаир Болсонаро изрази днес подкрепа за американския си колега Доналд Тръмп в борбата срещу тероризма, съобщи Франс прес.

"Ние не приемаме тероризма. Ако имаме терорист в Бразилия, ще го предадем", каза Болсонаро в отговор на журналистически въпрос за политиката на Бразилия в борбата срещу тероризма след елиминирането на иранския генерал Касем Солеймани при американски въздушен удар в петък в Ирак.

Американската армия се изтегля от Ирак?

Той омаловажи влиянието на кризата между САЩ и Иран върху цените на петрола, които скочиха рязко след смъртта на Солеймани. "Признавам, че цените по бензиностанциите са се увеличили, но влиянието не бе голямо. Тенденцията е към стабилизация", каза Болсонаро.

Бразилия бе една от малкото страни, подкрепили нападението с американски дрон на летището в Багдад, при което бе убит Солеймани. Ден след атаката бразилското министерство на външните работи изрази подкрепа за САЩ в "борбата срещу тероризма", без обаче да спомене изрично убийството на иранския генерал, отбелязва Франс прес.