/ iStock/Getty Images
Близо 200 души се събраха в московски парк по призива на религиозна организация, за да протестират срещу проектозакон, който предвижда наказания за домашно насилие - дълбок проблем сред обществото, който властите дълго време пренебрегваха, предаде АФП.

Този текст се подготвя от депутатка от управляващата партия, която би искала да го внесе в края на годината. Ескалиращите случаи на домашното насилие изостри вниманието на обществеността след съдебни дела и драми, предизвикали призиви законите, уреждащи този проблем в Русия, да станат по-строги.

Хиляди французи излязоха по улиците заради насилието над жените (ВИДЕО/СНИМКИ)


Ревностни защитници на православната вяра се обявиха против този проект, пояснявайки, че са срещу насилието, но според тях сегашното законодателство защитава добре жертвите, а новият тест ще бъде насочен срещу "традиционните семейни ценности" в Русия.

"Този закон превръща семейството в предмет. Неправителствени организации ще могат да се намесват в живота на семействата и да ги разделят. Това е началото на унищожаването на семейството", заяви пред АФП Андрей Кормухин, организатор на демонстрацията. Според него един такъв текст няма да намали случаите на домашно насилие.
БТА