Според Майкъл Коен Тръмп няма да предаде мирно властта, ако загуби вота през 2020 г.
Бившият адвокат на Доналд Тръмп се бои, че президентът няма да предаде мирно властта, ако загуби президентските избори през 2020 г. Това заяви Майкъл Коен в края на показанията си в комисията по надзор и реформа в Камарата на представителите на Конгреса, предаде Ройтерс.

"Предвид опита ми от работата за г-н Тръмп, се опасявам, че ако той загуби изборите през 2020 г., няма да има мирно предаване на властта", каза той.

Тръмп карал стотици пъти адвоката си да отправя заплахи от негово име

Коен бе осъден през декември на три години затвор за даване на неверни показания пред Конгреса, за нарушаване на изборния кодекс и за данъчни измами.

Gulliver/Getty Images

"Моята преданост (към Тръмп) ми коства всичко - щастието на семейството ми, адвокатския ми лиценз, средствата за преживяване, честта, репутацията и скоро дори свободата ми", каза той, цитиран от АФП. "Няма да стоя със скръстени ръце и да го оставя да направи същото със страната", добави Коен.

Американски таблоид призна, че е „покрил“ истории за Тръмп

Gulliver/Getty Images

Говорителката на кампанията за преизбирането на Тръмп Кейли Макенъни публикува комюнике по време на изслушването, в което нарече Коен "престъпник, изгонен от адвокатската колегия и осъден за лъжесвидетелстване".

"Сега той представя нещо, което нарича доказателства, но те се основават само на неговите собствени показания, които бе доказано, че не струват нищо", добави тя.

Gulliver/Getty Images

БТА