/ БГНЕС, архив
Издателят на американския таблоид "Нешънъл инкуайър" призна, че е платил за мълчанието на бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл, за да й попречи да разпространи твърденията си, че е имала афера с президента Доналд Тръмп преди изборите през 2016 г., предадоха Ройтерс и АП.

Доналд Тръмп не се притеснява от импийчмънт

Федералната прокуратура на Ню Йорк съобщи днес, че медийната компания "Америкън мидиа инк.", като част от споразумение за сътрудничество с прокуратурата и избягване на обвинения, е признала, че е направила плащане от 150 000 долара за Карън Макдугъл "съвместно" с предизборната кампания на Тръмп.

Порнозвезда ще плаща на Тръмп, реши съдът

Главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Пекър се е срещнал с бившия личен адвокат на Тръмп Майкъл Коен и поне още един член на кампанията през август 2015 г. и е предложил да помогне с негативните истории за отношенията на Тръмп с жени, като откупи правата върху тези истории, сочи документ, разпространен от прокуратурата.

Колко жени са получили пари, за да мълчат за връзките си с Тръмп?

Признанието на "Америкън мидиа инк." може да подкрепи твърденията на Коен, който бе осъден на три години затвор заради ролята си в плащания, според юридически експерти.
БТА